Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Παραίτηση Δούρου λοιπόν ;;;

Αποφασίστηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στον μηχανισμό ανάπτυξης ΚΟΙΝΣΕΠ. – Καταγγελία ακόμα και της απλής αναφοράς των ΚΟΙΝΣΕΠ, ελέω μικροπαραταξιακών σκοπιμοτήτων από τη διοίκηση Βρεττάκου.

Ούτε καν είκοσι τέσσερις (24)  ώρες δεν πέρασαν,  από τη λήψη απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε μηχανισμό στήριξης των ΚΟΙΝΣΕΠ και η διοίκηση Βρεττάκου προχώρησε σε ρεσιτάλ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ των ΚΟΙΝΣΕΠ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αδιαφορώντας για   την ουσία και επικεντρώνοντας στις μικροπαραταξιακές της προτεραιότητες, η διοίκηση του κυρίου Βρεττάκου έσπευσε να καταγγείλει ακόμα και την απλή αναφορά της διαδικασίας συνεργασίας του Δήμου μας με ΚΟΙΝΣΕΠ.

Καταγγέλλοντας στην ουσία, την πολιτικά μετρημένη εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ερμίνας Κυπριανίδου, καθώς και το άρθρο του έταιρου Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπύρου Τζόκα, περιέγραψε τις ΚΟΙΝΣΕΠ περίπου ως το τέλειο εργαλείο του καπιταλισμού και του κεφαλαίου, στην περίπτωση που αυτές συνεργαστούν με το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Για να δημιουργήσει μάλιστα μικροπαραταξιακές περιχαρακώσεις, η Αντιδήμαρχος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Συράκου Σταυρούλα, όχι μόνο στάθηκε απέναντι στους Αντιπεριφερειάρχες – Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προχωρώντας περεταίρω δεν δίστασε να υιοθετήσει όρους όπως:  «ξεπούλημα  του δήμου», «υποστηρικτές του κεφαλαίου», «αποπροσανατολισμός» και «προσπάθεια συγκάλυψης», «παραίτηση όσων μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε επιχειρηματίες».

Αυτά και πολλά άλλα αχαρακτήριστα, καταγράφηκαν στα πρακτικά πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, μία μόλις μέρα μετά από την εισήγηση της παράταξης της κυρίας Δούρου και τη λήψη σχετικής απόφασης από την Περιφέρεια Αττικής.

Αφορμή στάθηκε η πρόταση του ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ, με την οποία ζητούσε από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, να ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙ και να ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ την δυνατότητα συνέχισης της εργασίας των ένδεκα (11) εργαζομένων του ΚΕΚ οι οποίοι ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα « 55 έως 64 » και χρειάζονται λίγους μόλις μήνες εργασίας έως τη συνταξιοδότηση τους.

Ο προηγούμενος Δήμαρχος μάλιστα, διατύπωσε σειρά ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ προτάσεων, πρόσφορων για   την επίτευξη αυτού του σκοπού.  Ανάμεσα στις  εναλλακτικές δυνατοτήτες αναφέρθηκε και στη δυνατότητα πραγματοποίησης  τριμερούς συνεργασίας (προγραμματική σύμβαση), μεταξύ του Δήμου, του ΚΕΚ και ΚΟΙΝΣΕΠ των εργαζομένων, ώστε να διασφαλιστεί     η συνέχιση της εργασίας και της ασφάλισης τους.

Η δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε ο κύριος Βρεττάκος, οδήγησε την Αντιδήμαρχο σε έναν «Φιλιππικό» με τον οποίο κατήγγειλε για όλα τα δεινά των εργαζομένων, του Δήμου, της Ελληνικής κοινωνίας και της παγκόσμιας ταξικής πραγματικότητας τις ΚΟΙΝΣΕΠ και όσους αναφέρονται σε αυτές, απαιτώντας – άκουσον άκουσον – την παραίτηση τους.

Ίσως να μην είχε ενημερωθεί για το περιεχόμενο της εισήγησης, με την οποία η παράταξη Δούρου υιοθετούσε τη στήριξη τους.  Ίσως και να μην υιοθετεί αυτό το περιεχόμενο. Ίσως και να το παρακάμπτει, ενστερνιζόμενη  απλοϊκές ιδεολογικές αναφορές, περί της σύγκρουσης «άσπρου και μαύρου».

Σε κάθε περίπτωση η αδυναμία της διοίκησης Βρεττάκου να εξασφαλίσει για λίγους ακόμα μήνες την εργασία των εργαζομένων του ΚΕΚ, ο ετεροκαθορισμός της ως προς το έργο και το σχέδιο της προηγούμενης διοίκησης ΤΖΑΝΗ και η επικοινωνιακή λογική της περί εφεύρεσης «σκανδάλων», την έφτασαν στο σημείο να καταγγέλλει ακόμα και αυτούς με τους οποίους σάλπιζαν μαζί, τον περασμένο Μάιο την «ανατροπή».

Πρώτα θύματα αυτών των «παιδικών ασθενειών», στάθηκαν οι ένδεκα (11) απολυμένοι για τους οποίους ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ και ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ως προς τη συνέχιση της εργασίας τους δεν ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ο κύριος Βρεττάκος και οι στενοί συνεργάτες του.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι θα αποκαταστήσουν τις συνέπειες και θα αποδεχθούν τη σύννομη και δίκαιη, συνέχιση της εργασίας αυτών των ανθρώπων.

Εμείς σίγουρα  θα επανέλθουμε  στο θέμα.

Όπως λέει άλλωστε και ο θυμόσοφος λαός μας, “η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου