Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Κολοτούμπα πρωτοφανής !!! Η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου Δραπετσώνας αρνήθηκε το αίτημα ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ της άδειας λειτουργίας των εγκαταστάσεων Μελισσανίδη.


Συνεδρίαση για την ανάπλαση της περιοχής των Λιπασμάτων, χωρίς εισήγηση και πλαίσιο προτάσεων.  Απέρριψε, τη λήψη αποφάσεων ο κύριος Βρεττάκος

Αντίθετος στη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, στην οποία διατυπώνεται το αίτημα προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για την ανάκληση της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων  λειτουργίας της μονάδας επεξεργασίας πετρελαιοειδών, συμφερόντων Μελισσανίδη στην περιοχή Λιπασμάτων Δραπετσώνας, στάθηκε ο νέος Δήμαρχος.

Ο κύριος Βρεττάκος επικαλέστηκε, την υπηρεσιακή νομιμότητα ( οι τεχνικές υπηρεσίες της  Περιφέρειας δεν αντέκρουσαν τους όρους αδειοδότησης), δικαιολογώντας έτσι τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ ανυπαρξία  πολιτικής βούλησης να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ΠΡΑΞΕΙΣ και ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Ο κύριος Βρεττάκος συνεπικουρούμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κύριο Ανδρεαδάκη, απέρριψε συλλήβδην οποιαδήποτε πρόταση  για λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία  αφορά το πολιτικό πλαίσιο για τις επιλογές της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ, καθώς και συγκεκριμένες ενέργειες από το Δήμο ενάντια στις επιπτώσεις από τη λειτουργία μονάδας επεξεργασίας πετρελαιοειδών – SLOPS στην περιοχή.

Εξαιτίας των χειρισμών του κυρίου Βρεττάκου έμειναν στα αζήτητα – ενώ θα μπορούσαν να είναι ισχυρά όπλα για το Δήμο μας – ενδιαφέρουσες προτάσεις τις οποίες κατέθεσαν εκπρόσωποι των φορέων του Συντονιστικού για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ, καθώς και οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και οι πρώην Δήμαρχοι Δραπετσώνας κύριοι Μπεάζογλου και Χρονόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, για το μοναδικό θέμα της οποίας ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ συγκεκριμένη εισήγηση από τη Δημοτική Αρχή, αναδείχθηκε με χαρακτηριστικό τρόπο η ΑΔΥΝΑΜΙΑ της Δημοτικής Αρχής να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση με πολιτικό πλαίσιο, τεχνικά χαρακτηριστικά και πηγές  χρηματοδότησης για την ΑΝΑΠΛΑΣΗ των 640 στρεμμάτων της περιοχής.
Μέσα από τις αντιφάσεις των τοποθετήσεων Δημάρχου και  Γενικού Γραμματέα του Δήμου, διαφάνηκε  ότι το συνολικό σχέδιο – πρόταση της Διοίκησης – θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο στην καλύτερη περίπτωση μετά το Φεβρουάριο του 2015, αν και αρχικά ο κύριος Βρεττάκος ισχυρίστηκε ότι από τον Ιούνιο του 2014, η νέα Διοίκηση έχει έτοιμες μακέτες, τις οποίες βέβαια για την ώρα δεν έχει παρουσιάσει ούτε καν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η συνεδρίαση από ότι φάνηκε ΔΕΝ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΕ στην καταγραφή οποιασδήποτε απόφασης από το Σώμα. Αντίθετα έπαιξε ρόλο συνεδρίασης – εκτόνωσης των ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ για τη λειτουργία της μονάδας.  Οι εκπρόσωποι και τα δεκάδες μέλη των συλλογικοτήτων οι οποίοι παραβρέθηκαν στη συζήτηση, αν και επέμεναν ως το τέλος για την υιοθέτηση έστω κάποιων προτάσεων τους, αντιμετώπισαν την ΚΑΘΕΤΗ ΑΡΝΗΣΗ του Δημάρχου.  Την ίδια τύχη είχε και ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Μπεάζογλου και όσοι άλλοι πρότειναν να ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφαση του, την ανάκληση από την Περιφέρεια Αττικής της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας της μονάδας SLOPS του ομίλου Μελισσανίδη.

Για να δικαιολογήσουν τις θέσεις τους, ο κύριος Βρεττάκος και οι στενοί του συνεργάτες κατέφυγαν σε αχαρακτήριστες λεκτικές επιθέσεις, καθώς και σε ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ μεθοδεύσεις προκειμένου να δικαιολογήσουν τη νέα ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥΣ.  Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυριστούν ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να λάβει απόφαση ανάκλησης της αδειοδότησης της εταιρίας πετρελαιοειδών ( γιατί δεν μπορούν να αγνοήσουν τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας που συμφωνούν για την αδειοδότηση ). Ενώ αντίθετα ο πρώην Δήμαρχος Λουκάς Τζανής όφειλε, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου Βρεττάκου  να «αγνοήσει»  τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας, στο σχετικό θέμα. Συνεχίζοντας δε στο ίδιο μοτίβο ο κύριος Βρεττάκος, υιοθέτησε και προέβαλε σε υψηλούς τόνους,  διαφορετικά μέτρα και σταθμά για το ίδιο πάντα θέμα, προσπαθώντας να χρεώσει στην προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου πελατειακή σχέση απέναντι στο γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία.  Θυμίζουμε ότι ο Λ. Τζανής προσέφυγε στο Συμβούλιο Της Επικρατείας, προκειμένου να ακυρωθεί η αδειοδότηση της εταιρίας – ενώ ο κύριος Βρεττάκος πρότεινε να απαλλοτριώσουμε την περιοχή «γύρω» από την εταιρία αγνοώντας την προτροπή του κυρίου Μπεάζογλου να απαλλοτριωθεί το οικόπεδο της ίδιας της εταιρίας.

Η όλη στάση του επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, προκάλεσε την αντίδραση ακόμα και Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, οι οποίοι σκεπτόμενοι λογικά, αναρωτιόντουσαν  δημόσια, για το πώς είναι δυνατόν ο κύριος Βρεττάκος να κατηγορεί το Λουκά Τζανή  ότι αφενός υποστήριζε την λειτουργία πίστας Formula 1 και ταυτόχρονα « υποστήριζε » την λειτουργία μονάδας αποθήκευσης και επεξεργασίας πετρελαιοειδών στην ίδια περιοχή, δύο χρήσεις δηλαδή εντελώς ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ μεταξύ τους ;; !!

Δεν μπόρεσαν δυστυχώς ούτε και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας να αντιληφθούν το πώς είναι δυνατόν μία ολόκληρη συνεδρίαση, με συζήτηση του  μοναδικού θέματος της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ για τέσσερις (4) ώρες να μην καταλήγει πουθενά, να μην καταλήγει σε οτιδήποτε και να μην προγραμματίζει το παραμικρό.

Μα αν δε το καταλάβατε σύντροφοι η μεθόδευση αφορά την δικαιολόγηση κατά το δυνατόν, της νέας ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ με την γκαιμπελίστικη ανάδειξη ενός αποδιοπομπαίου τράγου.

Δηλαδή κάποιοι τα «βρήκαν» με τον Μελισσανίδη αλλά για να μην φανερωθούν,  «χρεώνουν» το Τζανή ντε και καλά για «υποτακτικό» του Μελισσανίδη.  Ο Τζανής προσέφυγε στο Συμβούλιο Της Επικρατείας – ο Βρεττάκος κάνει κινητοποιήσεις «φούσκα» οι οποίες, στην πράξη, δεν ενοχλούν καθόλου την επιχείρηση.

Να είστε σίγουροι ότι θα επανέρθουμε. Είναι μεγάλη η ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ τους,  παιδιά !!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου