Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Η Οδύσσεια μιας απόφασης…


Το Σεπτέμβριο του 2014 με απόφαση του κ. Βρεττάκου, άλλαξε η σύνθεση της ομάδας διοίκησης και παρακολούθησης του Κέντρου Συμβουλευτικής  Υποστήριξης  Γυναικών,  καθώς επίσης και ο υπεύθυνος αυτού του έργου.  Πρόκειται για μια δομή ιδιαίτερης κοινωνικής συμβολής, η οποία ξεκίνησε και υλοποιήθηκε επί δημαρχίας Λουκά Τζανή.  Για τη λειτουργία της ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας λαμβάνει χρηματοδότηση σε ποσοστό 100%.

Οι αλλαγές οι οποίες περιλαμβάνονται στην απόφαση του Δημάρχου, απαιτούσαν και συνεπάγονταν την τροποποίηση από το Δημοτικό Συμβούλιο της απόφασης υλοποίησης του έργου.

Το θέμα δεν συζητήθηκε στην 26η συνεδρίαση στις 24 Σεπτεμβρίου. Εντάχτηκε όμως στην 27η συνεδρίαση στις 6 Οκτωβρίου, συζητήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο το ενέκρινε με την απόφαση 321/2014.

Η απόφαση αυτή όμως ήταν λανθασμένη και απαιτήθηκε η ορθή επανάληψη της, από την ΕΥΣΥΔΕΠ του ΥΠΕΣ.

Μετά από την παρέλευση ενός μήνα, το θέμα επανήλθε στη 30η συνεδρίαση στις 3 Νοεμβρίου, όπου και πραγματοποιήθηκε η ορθή επανάληψη, με την 387/2014 απόφαση.

Το θέμα φάνηκε ότι προχωρά, με δεδομένη την καθυστέρηση ενός μήνα.  Χρειάστηκε όμως να υπάρξει – άγνωστο το γιατί – καθυστέρηση ενός ΕΠΙΠΛΕΟΝ πλέον μήνα, ώστε να φθάσουμε στη 35η συνεδρίαση την  1η Δεκεμβρίου.  Στη συνεδρίαση αυτή, η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Συράκου , εισηγήθηκε την τελική έγκριση της απόφασης υλοποίησης του έργου.  Το Σώμα δέχτηκε την εισήγηση και έλαβε τη 475/2014 σχετική απόφαση.

Θα περίμενε κανείς ότι κάπου εδώ θα υπήρχε το αίσιο τέλος.  ΜΑΤΑΙΑ.  Μετά την παρέλευση ενός ΑΚΟΜΑ μήνα – του τρίτου εάν χάσατε το μέτρημα – διαπιστώθηκε ότι ΟΛΕΣ οι αποφάσεις ΕΠΑΣΧΑΝ.

Φθάνουμε λοιπόν στην 1η συνεδρίαση του 2015 στις 5 του Γενάρη με πρόταση ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ των αποφάσεων 321, 387 και 475.

Τρεισήμισι μήνες από την απόφαση Δημάρχου και τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα!!

-ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ, ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ;;;

-ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΟΡΘΑ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ;;;

-ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ;;;

ΕΜΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΣΥΡΑΚΟΥ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙ΄ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ !!!  ΕΣΕΙΣ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου