Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Η ελεύθερη παραλία της ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ....το ΟΡΑΜΑ....η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ...,το ΣΧΕΔΙΟ και ο Δήμαρχος της 'Ανατροπής'....(1)


 


Η παραλία της ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ  παραμένει  δυστυχώς  εντελώς  εγκαταλελειμμένη από τη δημοτική αρχή του κ. Βρεττάκου. 
Η ελεύθερη  από το 2012 παραλία,,,, δεν είναι πλεον και τόσο ελεύθερη !!!                                                                                                            
 Ενα χρόνο  μετά την εκλογή της , η διοίκηση Βρεττάκου,  «επέτυχε» μία ακόμα ανατροπή. Αρνητική ανατροπή για άλλη μία φορά , δυστυχώς. 
                                                                                                                                                 Καταυλισμός , ο οποίος συνεχώς επεκτείνεται, αδυναμία ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης σε όλο το εύρος της παραλίας , εγκατάλειψη πλήρης  από τη διοίκηση του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνα , ανύπαρκτος έλεγχος….  και να,  η «ανατροπή».

Ο χώρος-πνοής της πόλης μας ,παραδόθηκε, μετά από 80 και πλέον χρόνια,  στην ελεύθερη χρήση των πολιτών, το 2012 από τον δήμαρχο Λ. ΤΖΑΝΗ.
 Απέκτησε ζωή, επισκεψιμότητα, φιλοξένησε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και  εκδηλώσεις του Δήμου.                                                  
   Συναυλίες , παραστάσεις και δρώμενα των σχολείων της πόλης ,στάθηκαν  ικανά ερεθίσματα προς  τους κατοίκους του ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, της ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ και όχι μόνο, ώστε να αποκτήσουν  μόνιμη σχέση με τη –δική τους, πια-παραλία. 

Η δημοτική αρχή ΤΖΑΝΗ ,θεώρησε υποχρέωσή της να προχωρήσει και στο επόμενο μεγάλο βήμα.                                                                                                                                                                   Η απόδοση του χώρου στους  πολίτες –πράξη δεδομένου κινηματικού ακτιβισμού-δεν αρκούσε από μόνη της ώστε να διασφαλιστεί  η προοπτική της ανάπλασης  και της αξιοποίησης του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Χρειαζόταν και χρειάζεται  σε κάθε περίπτωση ,η οικονομική δυνατότητα για τη δημιουργία υποδομών, τη κατασκευή και τη συντήρηση έργων, τη φύλαξη,  τη λειτουργία και τη συνεχή ανάπτυξη των κοινωφελών δράσεων και εκδηλώσεων.
Με αυτό το σκεπτικό , η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου,  υιοθέτησε, στήριξε και προέβαλε  τη πρόταση   δημιουργίας πίστας F1 στη ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ .

Πρόκειται για τη γνωστή πλέον  ανά το πλανήτη ,  πρωτοβουλία-μελέτη του  αρχιτέκτονα Αθανάσιου Παπαθεοδώρου και του επιτελείου του, με την ονομασία DIELPIS Formula 1.
Η πρόταση άρρηκτα συνδεδεμένη με τη περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής , εμπεριέχει μεταξύ των άλλων, τη δημιουργία, συντήρηση, φύλαξη και λειτουργία οργανωμένου πάρκου πρασίνου, συνολικής έκτασης 210 στρεμμάτων.

Ιδιαίτερη αξία για τη κοινωνία της περιοχής, έχει η πρόβλεψη και διασφάλιση θέσεων ΜΟΝΙΜΗΣ και ΣΤΑΘΕΡΗΣ εργασίας περίπου 5.000 εργαζόμενων στις δραστηριότητες του project. Επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας στους κλάδους της κατασκεύης θα καλυφθούν κατά τη περίοδο δημιουργίας των προβλεπόμενων έργων και εγκαταστάσεων , σύμφωνα με μελέτη η οποία έχει εκπονηθεί από αναγνωρισμένο ΔΙΕΘΝΗ ΟΙΚΟ.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου