Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΟΥ Ή ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;

Η διοίκηση Τζανή επέτυχε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής ύψους 400.000 ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου Π. ΣΑΛΠΕΑΣ.  Έργο σημαντικό και αναγκαίο για τις αθλητικές υποδομές της πόλης μας. 

Η νέα Δημοτική Αρχή, έφερε προς έγκριση το παραπάνω έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Καλά και λογικά έπραξε.
Και δω αρχίζουν τα περίεργα, τα παράλογα και τα απίθανα.  Στην έναρξη της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αρκετοί συνδημότες μας από τον Α.Π.Ο Κερατσίνι και ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για το ότι η Δημοτική Αρχή (μόλις τους γνωστοποίησε μέσω του αρμόδιου Αντιδημάρχου ότι) αποσύρει το θέμα και κατά συνέπεια ΑΝΑΒΑΛΕΙ την έγκριση  να πάρει ο Δήμος μας από την Περιφέρεια 400.000 ευρώ για το Π. ΣΑΛΠΕΑΣ.

Είχε λέει προηγηθεί το προηγούμενο βράδυ διαδικασία του «ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», (της παράταξης δηλαδή η οποία καθορίζει τη στάση της διοίκησης), στην οποία αποφασίστηκε να αποσυρθεί το θέμα χωρίς βέβαια να αποφασιστεί το ΕΑΝ και το ΠΟΤΕ θα επανέλθει.  Κατόπιν των παραπάνω επιστρατεύτηκε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μαρτάκης να κρατήσει «καθυστερήσεις».  Να μην ανακοινώσει δηλαδή στην αρχή της συνεδρίασης την απόσυρση του θέματος, αλλά να περιμένει να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση (περίπου δύο ώρες) καθώς και η συζήτηση των δεκαεπτά πρώτων θεμάτων της συνεδρίασης και η διεξαγωγή τεσσάρων ψηφοφοριών (περίπου τέσσερις ώρες).  Ίσως λοιπόν μετά από έξι ώρες να βρίσκονταν λιγότεροι Δημότες και ειδικότερα λιγότεροι αθλητικο-άνθρωποι στην αίθουσα.
Αυτά σύντροφοι είναι «μέθοδες» και πρακτικές των διαχειριστών του συστήματος.  Καλό είναι να μη τις εφαρμόσετε ξανά.  Και ακόμα ΚΑΛΥΤΕΡΟ να πείτε στους Δημότες και τους φορείς της πόλης ΕΓΚΑΙΡΑ, ΚΑΘΑΡΑ, ΔΗΜΟΣΙΑ και  ΠΟΛΙΤΙΚΑ, εάν και πως θα αξιοποιήσετε για το συγκεκριμένο γήπεδο τις 400.000 ευρώ που έχει ήδη διασφαλίσει η διοίκηση Τζανή. 

Διαφορετικά κινδυνεύει το γήπεδο να γίνει χωράφι. 
Εκτός εάν κάποιοι πιστεύουν ότι το σημαντικότερο είναι να μη γίνει «έργο Τζανή» και «τσιμέντο ας γίνει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου