Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΡΑΒΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ……

Παρά τα προβλήματα, το κολυμβητήριο ΑΝΟΙΞΕ και λειτουργεί κανονικά. Όμως το τελευταίο ‘’αγκάθι‘’ της Δημοτικής Αρχής του Λουκά Τζανή ήταν τα πολιτιστικά τμήματα της ΔΗΚΕΠΑ.  Για ένα χρόνο περίπου (με συνέπεια της ταλαιπωρίας της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ – λύθηκε), έμειναν κλειστά! 

Με μεθοδικότητα (και μικροκαθυστερήσεις), ξεπεράστηκαν τελικά τα γραφειοκρατικά και οικονομικά εμπόδια και ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ (θα χρειαστεί ένα εξάμηνο περίπου), ο Λουκάς προνόησε και έκανε σύμβαση (κατόπιν διαφανέστατων διαδικασιών) με ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωφελή συνεταιριστική επιχείρηση). 

Η αμοιβή των δασκάλων – μουσικών – καλλιτεχνών ήταν 20% πάνω από αυτά που λέει ο Νόμος (και απ΄ αυτά δηλαδή που θα λαμβάνουν όταν αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου ο Δήμος – μετά το εξάμηνο που λέγαμε – τα καλλιτεχνικά τμήματα).

Δυστυχώς δεν υπάρχει πια η δυνατότητα να πληρώνονται οι δάσκαλοι με τριπλάσια και τετραπλάσια αμοιβή (αυτή δηλαδή που λάμβαναν χρόνια ολόκληρα). Να θυμηθούμε εδώ ότι ο κουμπάρος του Ζαχαρία Ζ. επί προεδρίας του Ζαχαρία και όχι μόνο – (υπάλληλος της ΔΗΚΕΠΑ και όχι ΔΑΣΚΑΛΟΣ – για να εξηγούμαστε), λάμβανε 12.500 ευρώ το μήνα έως 8.500 ευρώ το μήνα (πως ζούσε ο άνθρωπος με τόσα λίγα;;;)

Ήταν όλα λοιπόν έτοιμα για να ξεκινήσουν τα καλλιτεχνικά τμήματα από το Μάϊο (αμέσως μετά τις εκλογές) – να απασχοληθούν το ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ τα παιδιά ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ – και  ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ το ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ να ξεκινήσει επίσης η παιδαγωγική χρονιά 2014-2015.

         Όμως,  εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ακούνε ΚΟΙΝΣΕΠ και βγάζουν σπυράκια!!!

Με τη βοήθεια του ‘’πατερούλη‘’ των δασκάλων της ΔΗΚΕΠΑ, ΠΙΕΣΑΝ το Δημοτικό Συμβούλιο με την απειλή ότι το Σεπτέμβρη ούτως ή άλλως θα καταγγείλουν τη σύμβαση με την ΚΟΙΝΣΕΠ και έτσι η σύμβαση ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ!!!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ; Ή ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ;

                      Ρωτάω εγώ τώρα: Ποιος έχασε από την ακύρωση της συμφωνίας με την ΚΟΙΝΣΕΠ;

·        Τα παιδιά, που για μια ακόμη χρονιά θα στερηθούν από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου.

·        Οι γονείς, που δεν θα απασχοληθούν τα παιδιά τους και θα πρέπει να πληρώσουν ΑΔΡΑ για να τα επιμορφώσουν.

·        Ο πολιτισμός της πόλης μας – γιατί δεν θα εντάξει στους κόλπους του τα παιδιά μας – για μια ακόμη χρονιά.

·        Οι δάσκαλοι, οι οποίοι δεν θα έχουν ΕΡΓΑΣΙΑ για ένα παιδαγωγικό έτος (επέκταση της ΑΝΕΡΓΙΑΣ τους ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ).

·        Ο ΣΥΡΙΖΑ που χρεώνεται εξ΄ ολοκλήρου αυτήν την ανυπαρξία πολιτιστικού έργου (βέβαια μην ξεχνάμε ότι κατηγορούσε το Λουκά που λόγω Μνημονίου και οικονομικής δυσπραγίας ΔΕΝ λειτούργησε για ένα χρόνο τα πολιτιστικά).

 ΑΛΛΑ θα μου πείτε Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ.  Σιγά μην θυμούνται οι πολίτες το 2019 ότι ΔΕΝ λειτούργησαν – με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνουμε – τα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά τμήματα του 2015……
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου