Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ... 3

Όταν η απλή παράθεση στοιχείων οδηγεί σε…
ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

ΟΜΟΦΩΝΑ το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου μας, αποφάσισε την κατάργηση της καταβολής τροφείων στου δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Η αλήθεια είναι ότι η εισήγηση επί του θέματος από την αρμόδια Αντιδήμαρχο, υπήρξε δεόντως εμφατική και πιθανά αρκούντος «γαργαλιστική»,  ιδίως για τα έμπειρα μέλη του σώματος.  Ένας από αυτούς, ο Κώστας Κούβαρης προχώρησε σε ερώτηση – τοποθέτηση, όπως άλλωστε συνηθίζει.   Ρώτησε πολύ απλά ο άνθρωπος πόσο θα είναι το κονδύλι το οποίο θα πρέπει να εγγραφεί στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου, ώστε να ισοσκελιστεί το ποσό της κατάργησης των τροφείων.  Την απάντηση έδωσε η Αντιδήμαρχος οικονομικών και την μεταφέρουμε κατά το δυνατόν αυτούσια:

« Ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας για το 2013 εισέπραξε από τους γονείς των παιδιών οι οποίοι δεν ανήκαν στην κατηγορία των απαλλάξιμων κοινωνικών κριτηρίων (27.000 ευρώ) είκοσι επτά χιλιάδων ευρώ, (σ.σ. για όλη την χρονιά).  Από τον παιδικό σταθμό στον οποίο φιλοξενούνταν τα παιδιά των λιμενικών υπαλλήλων εισέπραξε ο Δήμος (79.000 ευρώ) εβδομήντα εννέα χιλιάδες ευρώ (σ.σ. από έναν παιδικό σταθμό δηλαδή). 

Αντίστοιχα είναι τα  ποσά και για το έτος 2014.  Με τα καταβαλλόμενα τροφεία των γονέων να προσεγγίζουν το ποσό των (34.000 ευρώ) τριάντα τεσσάρων χιλιάδων ευρώ ».
 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Εάν αθροίσουμε τα καθαρά ποσά της σεζόν 2014-2015 θα… εισπράτταμε το φοβερό ποσόν των 40.000 ευρώ (περίπου), εφόσον εγγράφονταν οκτακόσια (800) παιδιά. Αυτά «χάρισε» ο κύριος Βρεττάκος σε όλους τους γονείς (να θυμίσουμε ότι οι χαμηλόμισθοι – που ήταν οι περισσότεροι γονείς – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ τροφεία ούτως ή άλλως). 

Απλά με αυτά τα λεφτά ο Δήμος μας (πριν) ΜΠΟΡΟΥΣΕ και                   ΕΠΑΙΡΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΟΥΣ και κατά συνέπεια ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ (δηλαδή ΟΛΑ) παιδιά στους παιδικούς σταθμούς!!!

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου