Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

Σε αυτό το σημείο μας έφτασαν οι ανάλγητες επιλογές τους.  Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ακυρώνει κατά συρροή αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, Δήμων του Λεκανοπεδίου, οι οποίες εναντιώνονται στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ δημοτικών υπαλλήλων.

Πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ και ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ στις μνημονιακές επιταγές και τις προαποφασισμένες απολύσεις ( με την καθιέρωση ειδικού πλαφόν απολύσεων) στους Δήμους.
Στόχος τους η ΑΠΑΞΙΩΣΗ των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης, ο ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟΣ των λειτουργικών της δυνατοτήτων και η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ Δημοτικών Αρχών και εργαζομένων, ώστε να μην αντιδράσουν στην επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρονται σήμερα στους δημότες.
Ο διορισμένος Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κύριος Αγγελάκας, έσπευσε να υλοποιήσει αυτές τις επιλογές. 

Μέσα από μία βιομηχανία ακυρωτικών αποφάσεων του, ακύρωσε και την 280/2014 απόφαση του Δήμου μας.
Πάρ΄ ότι προσχηματικά επικαλείται το ότι η συγκεκριμένη απόφαση διατυπώνεται ως ψήφισμα, η ουσία του απαράδεκτου της ενέργειας του παραμένει.
Ο Δήμος μας όμως,  είναι θωρακισμένος ως προς το συγκεκριμένο θέμα.
Η διοίκηση Τζανή αντιδρώντας στις απολύσεις υπαλλήλων είχε ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ και το Δημοτικό Συμβούλιο ΟΜΟΦΩΝΑ είχε ΨΗΦΙΣΕΙ σχετική απόφαση, η οποία ποτέ δεν ακυρώθηκε και σήμερα βρίσκεται σε ισχύ.
Πρόσφατα η Διοίκηση Βρεττάκου εισηγήθηκε την ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ της απόφασης Τζανή, κάτι το οποίο και συνέβη από την παμψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, εκτός δύο εκπροσώπων της ήσσονος μειοψηφίας.
Η αντίσταση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας, των εργαζομένων και των δημοτών του κρατάει καλά, παρά και ενάντια τις προσπάθειες του κυρίου Αγγελάκα και των πολιτικών του προϊστάμενων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου