Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΔΗΜΟΤΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ - ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ (;)

Ενώ δεκάδες Δήμοι και Περιφέρειες ενεργοποίησαν το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης,αγνοείται ακόμη η θέση της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Στη διαδικασία εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, καθώς και Συμπαραστάτη του πολίτη, από τα Νέα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια αντίστοιχα, βρίσκονται δεκάδες Δήμοι και Περιφέρειες.
Πρόκειται για θεσμό διαμεσολάβησης υπέρ των Δημοτών.  Η εκλογή απαιτεί ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ πλειοψηφία (τα 2/3 του συμβουλίου) και ο εκλεγμένος/νη συμπαραστάτης δεν είναι υπόλογος απέναντι στη Δημοτική / Περιφερειακή Αρχή.  Ο θεσμός αυτός αντιμετώπισε προβλήματα ως προς την ουσιαστική δυνατότητα στήριξης των Δημοτών κατά το αρχικό διάστημα της λειτουργίας του. 
Από ότι φαίνεται - παρά τα προβλήματα του παρελθόντος - ένα ΕΥΡΥΤΑΤΟ ΦΑΣΜΑ της Αυτοδιοίκησης ΣΤΗΡΙΖΕΙ το θεσμό και την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ του παρέμβαση.  Δεκάδες Δήμοι και Περιφέρειες, μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Αττικής, έχουν ήδη ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ τις διαδικασίες εκλογής.  Μάλιστα, ΠΟΛΛΟΙ φορείς της Αυτοδιοίκησης, έχουν ήδη ΕΚΛΕΞΕΙ τους νέους Συμπαραστάτες, των οποίων η θητεία τους ακολουθεί αυτή, της Δημοτικής ή Περιφερειακής Αρχής.

Εντύπωση προκαλεί το ότι, στο Δήμο μας η Νέα Δημοτική Αρχή, δεν έχει δρομολογήσει οποιαδήποτε ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ούτε έχει διατυπώσει τη ΘΕΣΗ της στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρότι έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συνεδριάσεις.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΔΙΑΦΟΡΗ για το θεσμό αυτό ή ΑΚΟΜΑ διαμορφώνει τη θέση της ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου