Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Πληθαίνουν οι «αγορές παραγωγών» σε όλη την Ελλάδα. Καταργήθηκε ο θεσμός στο Δήμο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ.


Δεκάδες Δήμοι στηρίζουν την πώληση προϊόντων από παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες.  ΟΥΡΑΓΟΣ από πρωτοπόρος ο Δήμος μας.


Δεκάδες Δήμοι της Αττικής λειτουργούν, στηρίζουν και δημιουργούν αγορές, στις οποίες οι δημότες τους προμηθεύονται, ΦΘΗΝΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ προϊόντα ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ από τους παραγωγούς.
Εκτός από τη στήριξη των λαϊκών εισοδημάτων των δημοτών, επιτυγχάνεται μέσα από αυτό το θεσμό η ΠΡΟΣΦΟΡΑ προϊόντων από τους παραγωγούς στις κοινωνικές δομές των Δήμων               ( συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία κλπ. ), καθώς και των κοινωνικών δράσεων, της εκκλησίας και των φορέων της περιοχής τους.
Ο θεσμός έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη Δήμων και δημοτών όχι μόνο στην Αττική (Κορυδαλλός, Ν. Ιωνία, Αγία Παρασκευή, Βύρωνας, Νίκαια-Ρέντης, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Παλλήνη, Πεντέλη, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Χαϊδάρι, κλπ), αλλά και σε Δήμους ολόκληρης της χώρας (Κρήτη, Ήπειρος, Στερεά, Μακεδονία).
Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας υπήρξε ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ στην δημιουργία «αγοράς παραγωγών».
Η δημοτική αρχή του ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ, ξεκίνησε από τις αρχές του 2012 τη διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ (Πλ. Κύπρου, πλ. Εργατικής Πρωτομαγιάς) και τη ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ (Αγ. Φανούριος).
Μέσα από αυτή τη δράση στηρίχτηκαν τα κοινωνικά συσσίτια του Δήμου καθώς και τα δύο κοινωνικά παντοπωλεία, με προσφορές από τους παραγωγούς.
Η νέα Δημοτική Αρχή, δυστυχώς δεν συνέχισε τη λειτουργία της αγοράς παραγωγών.  Οι προθέσεις της δεν έχουν διαφανεί και σχετική συζήτηση δεν έχει υπάρξει σε ΚΑΝΕΝΑ Δημοτικό όργανο.

Οι δημότες της πόλης ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ την προσφορά προϊόντων από τους παραγωγούς.  Για την ώρα όσοι μπορούν ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να πηγαίνουν στις αγορές παραγωγών των άλλων Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου